Собственикът на Куинс Парк Рейнджърс Бърни Екълстоун предупреди шефовете на Висшата лига на Англия, че отлагане на първия кръг заради бунтовете в страната, би било много опасно. Както е известно, размириците в Лондон и околностите продължават вече няколко дни, заради което бяха отменени мачове за Карлинг Къп и контроли, сред които Англия – Холандия и Гана – Нигерия.

КПР, Тотнъм и Фулъм по програма трябва да домакинстват в първия кръг на Висшата лига, която стартира на 13 август (събота). Мачовете в Манчестър и Бирмингам също са проблемни.

“Дали искаме да рискуваме. Това е трудно решение. Висшата лига се гледа по цял свят. Непрекъснато виждам хора, които следят Манчестър Юнайтед, където и да съм по света. Така че ще говори много зле за Англия, ако отменим кръга. А скоро идва и Олимпиада. Представете си това да се случи по време на Игрите догодина. Би било ужасно,“ заяви Екълстоун пред “Дейли Мейл”.

КПР посреща Болтън на „Лофтъс Роуд“ в първия си елитен мач от 1996 година насам: “Не мисля, че КПР е под заплаха. Говорих с хората от клуба, всички сме уверени, че мач ще има.“ Президентът на Футболната Лига Грег Кларк предупреди, че всички мачове са под въпрос, в случай, че полицейските сили са нужни за овладяване на бунтовете, и не може да се осигури охрана на срещите./БЛИЦ