Бившият професионален футболист Жоау Родриго Силва Сантос е бил обезглавен, след което главата му е оставена пред входа на дома му с избодени очи и отрязан език. След ужасяващия инцидент полицията в Рио де Жанейро започва акция срещу организираната престъпност в града.

31-годишната съпруга на вече покойния нападател Жейса Силва изпаднала в шок, след като намерила пред входната врата отрязаната глава на мъжа си.

Полицията работи по няколко версии, като една от тях е, че става дума за атака към самата Жейса Силва от страна на наркокартел в Рио де Жанейро. Съпругата на бившия футболист работи в поделение на военната полиция, борещо се с разпространителите на дрога.

Очевидци твърдят, че Жоау Сантос е бил отвлечен, когато затварял магазина си за хранителни добавки, отворен след края на футболната му кариера. Петима или шестима маскирани мъже набутали Сантос в неговата кола и тръгнали в неизвестна посока. Съпругата Жейса Силва чакала мъжа си цяла нощ, но той така и не се прибрал. Точно в 5:30 сутринта полицейската служителка се приготвяла за работа и чула пред вратата на дома си шум. Отворила вратата и намерила главата на мъжа си в затворен сак.

Жоау Сантос е играл в своята кариера от 1996 до 2005 година за различни втородивизионни тимове в Бразилия, шведския Йостерс и Олимпия от Хондурас. Прякорът му е Скромния Герой. Той и Жайса Силва са били заедно от 11 години.