Брюж продължава да изумява и срази Атлетико (Мадрид) с 2:0 в мач от третия кръг на група В в Шампионската лига, докосвайки класиране за 1/8-финалите.

Домакините имаха претенции за дузпа в 14-ата минута за нарушение на Таджон Бюканън, но съдията Ищван Ковач посочи, че няма нарушение и играта трябва да продължи. В 29-ата минута Алваро Мората получи пас, разсичащ защитата на домакините, но вратарят Симон Миньоле спаси удара му.

В 36-ата минута Ферран Жутгла центрира превъзходно топката към Камал Сова, който изпревари Ян Облак и прати топката в мрежата.  

След почивката Атлетико опита да натисне, но инкасира втори гол в 62-ата минута, когато Бюканън прати топката към Жутгла, който с хладнокръвен удар удвои се разписа. В 76-ата минута Каспер Нилсен фаулира Матеуш Куня в наказателното поле, но ударът на Антоан Гризман от бялата точка срещна напречната греда.

„Дюшекчиите“ продължиха да търсят гола и в 90-ата минута Жоао Феликс стреля от пряк свободен удар, но Миньоле спаси.

Така Брюж събра пълен актив от 9 точки на върха в групата. "Дюшекчиите“ са последни с 3 точки в актива си, колкото имат Порто и Байер (Леверкузен).

Порто победи Байер (Леверкузен) с 2:0 в другия мач от групата с голове през втората част.

В 16-ата минута Роберт Андрих центрира в наказателното поле на Порто, където Калъм Хъдсън-Одой стреля и отбеляза. След продължително преразглеждане на ситуацията с ВАР голът не бе зачетен заради нарушение.

Головете за „драконите“ бяха дело на Заиду Сануси (69) при центриране на Меди Тареми и Галено (86) сам срещу вратаря Храдецки.

След този успех Порто заема второто място в групата с актив от 3 точки, докато „аспирините“ остават на 3-а позиция със същия брой точки, но с по-лоша голова разлика.