Брюж се класира за четвъртфиналите на Лига Европа. "Селяните" победиха Бешикташ с 3:1 насред Истанбул в мач-реванш от осминафиналите на турнира. Те бяха спечелилили и в първата среща в Белгия с 2:1. Домакините започнаха по-агресивно, но нападателите им Демба Ба и Мустафа Пектемек се скъсаха да пропускат пред вратата на Матю Райън. Все пак бразилският защитник Рамон Мота откри резултата в 48-ата минута - 1:0. Гостите обаче не се предадоха и скоро след това успяха да изравнят.

Том де Сутер (61) се възползва от пас на Симонс и простреля стража на "бяло-черните" Толга Зенгин за 1:1. В 80-ата минута резервата Боли Болинголо Мбомбо се възползва от пореден гаф на домакинската отбрана и направи обрата пълен - 1:2. Отново защитникът в 90-ата минута фиксира крайното 1:3. Домакините завършиха срещата с 10 дуии, след като в добавеното време Олкай Шахан получи червен картон.

Бешикташ беше спечелил 10 от последните си 14 мача вкъщи във всички надпревари, но сега се издъни в най-неподходящия момент. "Селяните" пък продължиха серията си на шест поредни победи във всички състезания.

Жребият за следващата фаза на Лига Европа е в петък, а срещите от 1/4-финалите са на 16 и 23 април.