Робин ван Перси вкара гол в 33-ата секунда на мача на Манчестър Юнайтед срещу Уест Хям (1:0). Попадението му се оказа най-бързия гол през този сезон, но холандецът остана далеч от историята на Висшата лига и футбола в Англия като цяло.

Статистиката сочи, че най-бързото попадение във Висшата лига е вкарано през есента 2000 година от Ледли Кинг. С екипа на Тотнъм той открива резултата в мача с Брадфорд (3:3) още в 10-ата секунда. Постижението му вече 12 години стои ненадминато и Робин ван Перси също не успя да го преодолее.

И макар 10-ата секунда да звучи достатъчно респектиращо, се оказва, че това далеч не е най-бързият гол в Англия. Според дебелите книги негов автор е Колин Коупертуайт. Той вкарва в 3,5-ата секунда на мача между Бароу и Кетеринг Таун. Макар и в долните дивизии попадението е записано като най-бързия гол в историята на английския футбол. С него Колин Коупертуайт си спечелва сериозна популярност, въпреки че през цялата си кариера остава в Бароу и може би това е единственият му по-сериозен принос към футбола на Острова.