Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон обяви, че може да приеме трансфер в Манчестър Юнайтед в замяна на Неманя Видич плюс 20 милиона паунда.

Италианският клуб вече обяви, че няма намерение да продава своя страж, но предвид очертаващия се провал в борбата за място в Шампионската лига “бианконерите” може и да размислят.

“Решението за продажбата ми не зависи от класирането за Шампионската лига, но трябва да се съобразим с обстоятелствата и всичко ще бъде ясно в края на сезона”, заяви Буфон.

Според “Тутоспорт” е най-вероятната бъдеща дестинация на вратаря е Манчестър Юнайтед, който може да предложи голяма трансферна сума плюс сръбския защитник Неманя Видич.

“Червените дяволи” търсят заместник на ветерана Едвин ван дер Сар, но Манчестър Сити също може да се намеси в борбата за подписа на италианския национал. Байерн също искаше Буфон за наследник на Ханс-Йорг Бут.

От своя страна Ювентус вече е набелязал няколко вратари. Според информациите в списъка на “Старата госпожа” са стражът на Каляри Федерико Маркети, Салваторе Сиригу от Палермо и Диего Лопес от Виляреал.

“Тутоспорт” обръща внимание и на фактът, че агент на Лопес е мениджърът на Рафаел Бенитес, който все още обмисля оферта да поеме торинския гранд./БЛИЦ