Капитанът и вратар на италианския шампион Ювентус Джанлуиджи Буфон очаква сериозна конкуренция от страна на Наполи и Фиорентина през новия сезон в Серия „А”. 35-годишният италиански национал обаче не отписва и шансовете на Интер и Милан. Освен това той посочи Байерн и Барселона като основни претенденти за спечелване на Шампионската лига.

„Намирам по-силен Юве след завръщането си. Продължаваме да се развиваме и това е добре. Според мен решаващ фактор ще се окаже Карлос Тевес. Наполи и Фиорентина работят отлично и ще бъдат сериозна конкуренция през новия сезон. В Неапол пристигна отличен специалист като Рафа Бенитес, а във Флоренция разполагат със страхотен дует в лицето на Марио Гомес и Джузепе Роси”, коментира Буфон.

„Не бива да отписваме отборите от Милано. Милан е достатъчно силен тим, дори без да направи някакви сериозни покупки. Интер пък взе за наставник Валтер Мадзари и има 6-7 талантливи млади играчи, което е база за бъдещи успехи”, допълва стражът.

„Шампионската лига? Мисля си, че фаворити за новия сезон са Байерн и Барселона. Разбира се, ние ще се постараем да имаме водеща роля и също ще преследваме финала", завърши италианският национал.

БЛИЦ представя: Световните трансфери