Вратарят на Ювентус подписа нов договор с клуба. Ветеранът ще играе за Старата госпожа до 2015 г. Когато изтече контракта на вратаря той ще има зад гърба си 14 сезона в Ювентус. Той обаче няма да може да настигне бившия капитан Дел Пиеро, който рита за “бианконерите” 18 сезона. Ръководството насрочи пресконференция за утре в 16,00 ч., в която ще бъде обявен новия договор официално.

На пресконференцията ще присъства също и президентът на клуба Андреа Аниели. Буфон пристигна в Ювентус през 2001 г. от Парма след трансфер за рекордните тогава 50 милиона евро.

Буфон ще навърши 35 години в края на януари. Когато изтече договора му през 2015 г. ще е на 37. До момента вратаря има 344 мача за Юве в Серия "А" и общо 423 срещи във всички турнири. Буфон е пуснал 279 гола в първенството и 358 общо във всички турнири.

Буфон е пет пъти шампион на Италия (2 отнети титли) и три пъти носител на Суперкупата на Италия с Ювентус. Самият той определи изминалата 2012 година за блестяща. С клубния си тим вратарят спечели Серия “А”, докато с Италия достигна до финала на европейското първенство в Полша и Украйна.

"Никой не очакваше, но мисля, че се върнах на върха заедно с Ювентус. Вдигнах като капитан Суперкупата, преди това станахме шампиони. През лятото играх на финала на европейското първенство с националния отбор на Италия. Сега очакванията са големи, а аз от своя страна ще направя всичко възможно Юве да продължи по същия път", сподели Буфон.