Джанлуиджи Буфон призна на кои отбори е симпатизирал като дете. Легендарният вратар даде интервю пред клубния сайт на Ювентус, в което признава, че като юноша е бил голям почитател не толкова на настоящия си тим, колкото на легендарния треньор Джовани Трапатони.  

"Искате ли да ви разкрия нещо? Като дете бях фен на Ювентус, докато не навърших 7 години. Аз обаче се влюбих в Джовани Трапатони и тъй като любовта ми към него беше толкова голяма, започнах да подкрепям Интер, когато той отиде там (през 1986 г. - б.р.). След това станах привърженик на Пескара, Комо, Авелино, Кампобасо, а щом навърших 12 години, се превърнах в запалянко на Дженоа. Това показва как важните фигури са отвъд отбора. Трапатони ме наелектизираше“, откровен е 42-годишният вратар на „старата госпожа“.

„Завръщането ми в Юве беше естествено. Имах чудесна година в Париж и трябва да призная, че се нуждаех от нея. Ясно е обаче, че контактите с Юве винаги бяха налице чрез президента, Фабио Паратичи и старите приятели. Прекарах един сезон в чужбина, без да късам пъпната връв. Не знам какво ще стане догодина. Вярно е, че преди две лета на практика бях се отказал, но след това стана каквото стана. Защо все още не съм прекратил кариерата си? Защото се чувствам добре и искам да уважа мечтите, които имах като малко дете. Тогава щях да се развълнувам, ако ми бяха казали, че ще бъда вратар в Серия С", сподели Буфон пред клубния сайт.