Вратарят на италианския национален тим и Ювентус Джанлуиджи Буфон обяви, че скоро не смята да се отказва от националната фланелка. “Нямам намерение да спирам с националния, а се надявам да играя на пето световно първенство”, сподели Буфон, цитиран от медиите на Апенините.

Стражът допълни, че тази вечер в Дортмунд той и съотборниците му ще покажат на какво са способни срещу Германия, въпреки че са подценявани в Европа. "Пресата в Европа не ни взима насериозно. Всички мислят, че не сме в състояние да се мерим с големите. Но сега е шансът ни да покажем какво можем с този тим. Немците ще се изненадат. Ще покажем, че сме единен и силен отбор", заяви Буфон.

"Да, сега Германия е по-напред от нас. Ние сме в процес на реконструкция. С нов треньор, нови играчи. Затова няма какво да губим. В такива мачове можем само да израснем. С Германия никога не е имало слаби мачове. През 1970 е епичен сблъсък, през 1982 също. Всички помним какво стана през 2006. И сега няма да е различно. Надявам се да играя в още такива мачове”, завърши стражът. /БЛИЦ