В една от най-големите загадки на историята на световните първенства има нов и мистериозен обрат. Разследваният за манипулиране на мачове в Зимбабве и намиращ се под арест сингапурски букмейкър Уилсън Радж Перумал твърди, че е подкупил бразилската звезда Роналдо да симулира лошо здравословно състояние и да играе слабо на финала на Мондиал`98 срещу домакина Франция, съобщава "Билд". Тогава "селесао" губи катастрофално с 0:3 и "петлите” за първи път в историята печелят световната титла.
 
Преди финала Роналдо, който тогава е на 21 години и е звездата на турнира до този момент с 4 отбелязани гола, получава епилептичен пристъп в хотелската си стая, но сам настоява да играе срещу французите. Той обаче е доста апатичен и очевадно не е на тази висота, на която всички са свикнали да го виждат. Последвалите медицински прегледи не показват, че Роналдо е получавал епилептичен пристъп.
 
Защо Роналдо е трябвало въобще да играе срещу Франция?
- Тогавашният селекционер на Бразилия споделя, че се е страхувал от критиката, която е щяло да се излее върху него, ако суперзвездата Роналдо не играе
- Държавно разследване, че спонсорът му Nike го е принудил да играе, потъва в дън земя
- Подозрение за предозиране на медикаменти заради контузия може би е довело до колабирането на Роналдо. Той обаче споделя, че не си спомня за колабирането. Сега пък идват новите упреци за манипулация от сингапурски букмейкър, намиращ се под арест в Африка.
 
На запитване на немския таблоид "Билд" от ФИФА отговарят, че не са запознати със случая. Загадката Роналдо продължава…..