Невероятно, но факт. Най-голямата звезда в историята на испанския гранд Барселона Лионел Меси е бил посочен сред причините за фиаското на тима в Шампионската лига и рекордната за клуба загуба с 2:8 от Байерн (Мюнхен).

Това разкри изпълнителният директор на каталунците Ерик Абидал след среща на ръководството, на която са обсъждани всевъзможни промени, включително смяна на треньор, избори за нов президент и чистка сред играчите.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Абидал подшушна след срещата, че онова, което в последните години се говори за Меси, че одобрява избора на треньор, избира кой да играе и кой не, влияе на трансферната политика и пази приятелите си в отбора от изходящ трансфер, всъщност е вярно и в тима е назрял бунт срещу капитана, чиито действия в последните години са били обсъждани като причина за кризата.

Само преди ден Меси беше посочен като един от четиримата непродаваеми, заедно с вратаря Тер Стеген, защитника Клеман Лангле и полузащитника Френки де Йонг, но напредналата му възраст (33 години) и това, че командва на всички нива в клуба, явно е дошло в повече на колегите му.