Ултраси на Борусия Дортмунд призоваха за протест срещу спонсорски договор, който е подписан между клуба и оръжейната компания Райнметал.

Крайните фенове от Южната трибуна призоваха всички останали фракции да бъдат готови да изразят несъгласието си с договора, като издигнат плакати в началото на второто полувреме на съботната среща с Айнтрахт Франкфурт от първия кръг в Бундеслигата.

"Няма да ни да правите на глупаци. Ние твърдо отхвърляме идеята, че отговорните лица в Борусия Дортмунд са се съгласили да използват привлекателността на клуба, за да подобрят обществения имидж на една оръжейна компания и да изхвърлят собствените си ценности зад борда", пишат множество фен групи.

Райнметал е една от най-големите оръжейни компании в световен мащаб. Тя сключи партньорски договор точно преди финала на Шампионската лига с Реал Мадрид миналия сезон, който Борусия загуби с 0:2. Макар Райнметал да бъде един от по-малките спонсори в Борусия, феновете категорично се противопоставиха на партньорските отношения с нея.