Треньорът Карло Анчелоти и играчите на Наполи са отказали да изпълнят разпореждане на собственика на клуба Аурелио де Лаурентис.

Филмовият продуцент е наредил целият отбор да остане на лагер в базата на клуба за период от пет дни. Това е станало след домакинското равенство 1:1 с Ред Бул Залцбург в Шампионската лига вчера, обяви италианският журналист Танкреди Палмери в „Туитър“.

Според информацията, играчите на Наполи не възнамеряват да останат на лагер, а капитанът Лоренцо Инсиние е изразил категоричната позиция на футболистите пред сина на Де Лаурентис.

Италианските медии твърдят, че Анчелоти, който вчера отказа да говори пред журналистите след мача с австрийския шампион, е готов да подаде оставка. Има информации, че самият Де Лаурентис се гласи да уволни треньора.

"Сините" от Неапол са седми в класирането на Серия "А" с 18 точки, на 11 зад лидера Ювентус. Тимът на Анчелоти в първенството е в серия от три мача без победа (две равенства и една загуба). В събота предстои домакински двубой срещу Дженоа.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ

СЕРИЯ "А"- КЛАСИРАНЕ СЕЗОН 2019/2020