Играчите на Хайдук (Сплит), където треньор е българинът Красимир Балъков, умишлено са играли слабо срещу слабака Карловац (1:1) в неделя. Футболистите на Бала били недоволни от забавянето на заплатите.
 
Ръководството на клуба обяви, че ще глоби състезателите, тъй като дължимите суми за изплатени след изтеглянето на нов кредит. Очаква се най-сериозно наказание да получи тарторът на бунта Любо Миличевич, който сгреши фатално за гола на Карловац.
 
В същото време президентът на Хайдук Хървойе Малеш изрази недоволство от работата на Красимир Балъков, тъй като тимът вече изостава на 7 точки от лидера Динамо (Загреб). Той отправи критики към схемата на българина и нежеланието му да коментира тактиката с футболистите.
 
“Не ми харесва тактиката, как така играем със стопер в защитата. Измъчихме се срещу отбор, който за пет години не може да похарчи разходите, които ние правим за месец. Един наш футболист получава повече от целия техен отбор”, заяви босът на клуба от Сплит.
 
“Не се меся в работата на треньора, но той трябва да знае какви са приоритетите на Хайдук. Ние винаги се борим за титлата. Балъков има пълна свобода на работа, но не ми харесва, че не говори с играчите за тактиката на отбора. Искам да ме разберете, не мисля за смяна на треньора”, допълни Малеш./БЛИЦ