Истински бунт се е разразил в шотландския Селтик заради Александър Тонев. Българският национал се намира в отлична форма, но не получава шансове за изява. Това вбесило съотборниците му, които отишли в стаята на мениджъра Рони Дейла, за да негодуват срещу отсъствието на Тонев от титулярния състав.

Групата е била водена от капитана на отбора Скот Браун, а треньорът на дублиращия отбор Стив Фрайл също се застъпил за българския национал.

Ден преди мача с Хамилтън (4:0), мениджърът Рони Дейла направил двустранна игра между резервите и титулярните, която била спечелена от втория отбор с 5:4. Тонев е вкарал и петте гола за резервите, а в края на тренировката асистент-мениджърът Джон Колинс го извикал и му съобщил, че ще разчитат на него за мача с Хамилтън, но по необясними причини това не се случило.

Този ход на Дейла и Колинс провокирал съотборниците на Александър да попитат каква е причината за пренебрежението.

"Не му е лесно на Алекс, защото той дава най-доброто от себе си и се намира в прекрасна форма, а трудът и усилията му не са оценени. Но аз се гордея с неговото поведение - истински професионалист, който не спира да се бори на терена за мястото си. Най-доброто в кариерата му тепърва предстои", коментира мениджърът на футболиста Антъни Раво.