Бунтът в Челси срещу мениджъра Андре Вияш-Боаш се разраства, алармира “Сън”. Играчите били категорични, че техният млад наставник допуска множество тактически грешки и му е трудно във Висшата английска лига. Освен това изданието твърди, че част от футболистите изявили готовност да си тръгнат през настоящия зимен трансферен прозорец.

“Върхът на безсилието в Челси бе загубата от Астън Вила у дома на 31 декември с 1:3. Последният разрив между играчи и мениджър се е получил по време на коледното парти на отбора на тренировъчната база. Вияш-Боаш е забранил на трансферирания в Китай Никола Анелка да присъства на партито. В знак на несъгласие, футболистите организирали собствено обедно парти за французина миналия петък”, пише “Сън”.

Източник на изданието добавя: "Момчетата приеха това решение на португалския мениджър за дребнаво и злобно. Андре загуби съблекалнята и стана толкова зле, че някои играчи искат да се махнат още сега".
Анелка ще се присъедини този месец към новия си отбор Шанхай Шенхуа, а досегашните му съотборници организирали парти в китайски ресторант в Дорчестър.
 
Днес пред Челси има ново изпитание. В 17 часа “сините” гостуват на Уулвърхемптън. При нов провал собственикът на клуба Роман Абрамович ще загуби още повече доверието си към 34-годишния португалец.