Барселона продължава без грешка по време на своята подготовка за новия сезон. Футболистите на Ханзи Флик триумфираха в „Ел Класико“, след като надвиха Реал (Мадрид) с 2:1 в контрола, проведена в Ийст Ръдърфорд (щат Ню Джърси).

Автор на двете попадения за каталунците стана 22-годишният Пау Виктор, а за "белите" се разписа Нико Пас. Мачът бе прекъснат с повече от 30 минути заради гръмотевична буря. За „блаугранас“ това бе трета поредна победа пред старта на новата кампания, като до този момент тимът все още не знае какво е загуба, докато за съставът на Карло Анчелоти допусна второ последователно поражение, а на сметката му личи и един успех.

Първото полувреме предложи положения и пред двете врати, но и двата отбора не намираха път към гола. Това се промени в 41-та минута, когато Роберт Левандовски свали топката с глава към Пау Виктор, който прониза вратата на „белите“.

След подновяването на играта каталуците се оказаха по-настоятелни и в 54-та минута удвоиха резултата. Виктор засече центриране на Алекс Вайе и за втори път попадна в прегръдките на своите съотборници.

Мадридчани се отърсиха от шока и върнаха едно попадение в края на мача. В 82-та минута Арда Гюлер центрира от корнер, а топката попадна в непокрития Нико Пас и 19-годишният халф се разписа във вратата на Марк-Андре тер Стеген. Реал потърси изравняването до края на мача, но опитите му се оказаха неуспешни и победата отиде в лагера на неговия съперник.

Следващата проверка за каталунците ще бъде на 7 август (сряда), когато ще премерят сили с Милан в Балтимор. От своя страна Реал (Мадрид) ще има за съперник Челси в същия ден, като контролата ще се проведе в Шарлът.