Информационният гигант ВВС отбелязва с ентусиазъм второто влизане в официалния лист на лондонския Чарлтън на 17-годишния български вратар Димитър Митов.
 
Стражът седна на резервната скамейка при гостуването на Дарби Каунти за Купата на Лигата, след като само преди 4 дни бе на същата позиция при равенството 1:1 като гост в шампионата на Хъдърсфийлд.
 
В Англия подобен факт се приема като много сериозна оценка. Острова е и едно от малкото места в света, където присъствието на резервната скамейка се отчита като сериозен статистически факт в биографията на всеки състезател. Особено силно това се наблюдава при вратарите. Мачът срещу овните не е първи за Митов, но е първи на официален, при това на 34-хилядния "Прайд парк".
 
Митов пропусна лагера при родените през 1996 година (той е роден 1997 година), но това му даде възможност да направи изключително големи крачки в кариерата си и да доближи на макс до професионалния договор с клуба от Източен Лондон. Освен ако не се появят и други кандидати за подписа на извънредно талантливия кадър от Козлодуй, възпитаник на академията в Етрополе.

Малко преди полунощ българско време мачът завърши победно за домакините с 1:0 от гол в 87-ата минута.