Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Талантливият български вратар Димитър Митов вече е собственост на представителя на Чемпиъншип Чарлтън Алетик. Стражът парафира стандартния за възрастта му в Англия договор за две години. От страна на Академия "Христо Стоичков", чийто кадър е младокът, споразумението бе подписано от Изпълнителния директор на Чавдар (Етрополе) Димитър Хаджиев. Посредник по работата бе футболният агент Петьо Костадинов-Полковника. Митов е третият наш сънародник, който ще защитава емблемата на Атлетик. Преди него това дълги години правеше Радостин Кишишев, а два сезона за тима игра и Светослав Тодоров.

Крис Пауъл, мениджър на първия отбор: "По принцип в Чарлтън обичаме българите. След Кишишев и Светослав Тодоров се радваме, че отново при нас има толкова талантлив български футболист".

Бен Ръсел, треньор на вратарите в първия отбор: "Свършихме отлична работа. Наблюдаваме отдавна Димитър и много искахме да го привлечем. Всички се надяваме скоро да бъде част от представителния тим на Чарлтън".

Паскал Форман, германец, треньор на вратарите в Академията: Радвам се, че тук, пред мен, стои звезда. Всичко обаче ще му се случи като звезда, защото ще има добър треньор по пътя си към големия футбол".

Пол Харт, директор на Академията: "Мода само да кажа, че съм много щастлив. Обещавам, че Дими също ще бъде щастлив при нас. При това го казвам в присъствието на майка му, която също подписа договора му".

Тренировките за новия сезон стартират на 1 юли. Митов обаче ще пристигне в Лондон на 23 юни, за да започне треньорски курс за Лиценз "С", каквато е практиката в Англия.

Междувременно, на капитана на националния отбор на България, родени 1997 година, му предстои турне в Португалия. Представителният ни тим ще играе на 14 и 16 май в Шавеш два приятелски мача с домакините от същата възраст.

Академия "Христо Стоичков" към Чавдар (Етрополе) вече може да се похвали с втори трансфер на Острова, припомня Проспорт.бг. От близо две години в Нотингам Форест се развива Димитър Евтимов. Вратарят на младежкия ни национален отбор дори е част от първия отбор и от началото на сезона седи на резервната скамейка на мачовете от Чемпиъншип, очаквайки своя шанс за дебют сред майсторите.