Чехия и Белгия завършиха 1:1 в Прага мача си от група Е на квалификациите за Мондиал 2022 в Катар.

Съперниците се вкопчиха в здрава битка и през първата част вратарят на домакините Томаш Вацлик направи страхотни спасявания след удари на Дрис Мертенс, Леандер Дендонкер и Кевин де Бройне. Чехия пък можеше да поведе в 16-ата минута, когато Михаел Крменчик шутира от границата на наказателното поле, но топката срещна левия стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Скоро след почивката чехите все пак взеха аванс в резултата, след като Якуб Янкто пусна дълъг пас към Лукаш Провод (50), който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Куртоа. Радостта им обаче не бе дълга, тъй като нападателят на Интер Ромелу Лукаку (60) след разбъркване в наказателното поле и пас на ориентиралия се най-добре Кевин де Бройне.

До края на мача сериозни пропуски имаше и пред двете врати. В 71-ата минута Кевин де Бройне прати топката в левия страничен стълб на вратата на домакините, а в 84-ата минута пък Ян Борил нацели напречната греда на гостите. В първата минута на добавеното време пред Лукаш Масопуст се откри хубава възможност, но ударът му бе слаб и Тибо Куртоа спаси, а секунди преди края Томаш Сучек отправи удар с глава, но защитник изчисти пред голлинията.

След това равенство Чехия и Белгия имат по 4 точки в групата, а Беларус е с 3 след успеха си с 4:2 срещу Естония по-рано през съботния ден. Естонците и Уелс засега са без точки в актива си.