Чехия надви Северна Македония с 2:1 в приятелска среща между двата отбора, която се изигра на стадион „Малсовицка Арена“ в Храдец Кралове. Патрик Шик (60-дузпа) даде аванс на чехите, а гостите изравниха чрез Исник Алими (65). Домакините стигнаха до успеха с гол на Антонин Барак (90+8-дузпа) дълбоко в добавеното време.

Това бе последна проверка за тима на Чехия, който се готви за участието си на Европейското първенство в Германия, където е в група с Португалия, Грузия и Турция.

Патрик Шик прати топката във вратата на гостите в 25-ата минута, но попадението не бе зачетено заради положение на засада, в което се намираше нападателя на Байер Леверкузен.

Чехия получи правото да изпълни дузпа след час игра, след като Висар Муслиу наруши правилата в опита си да играе с топката в собственото си наказателно поле, а главният арбитър посочи бялата точка. Патрик Шик прати Димитриевски в обратния ъгъл и реализира хладнокръвно за 1:0. Пет минути по-късно Александър Трайковски отправи удар от границата на наказателното поле, но прати топката в левия страничен стълб на вратата. Асник Илими бе точното място в точния момент, за да направи добавка и да изравни за 1:1.

В първата минута от добавеното време на срещата Чехия можеше да излезе напред в резултата, след като Томаш Соучек стреля в наказателното поле на Северна Македония, но прати топката над напречната греда. Дълбоко в добавеното време на срещата Дарко Велковски наруши правилата в собственото си наказателно поле, а Чехия получи правото да изпълни втора дузпа в срещата. Антонин Барак изпълни по безапелационен начин и донесе успеха на своя тим.