Временният селекционер на националния тим на Чехия Йозеф Пешице обяви футболистите за последните две срещи от световните квалификации - с Малта и България.

 Дебютът на спеца начело на националния отбор ще бъде на 11 октомври срещу Малта. Загубите от Армения и Италия почти отказаха чехите от борбата за място на световното първенство в Бразилия, въпреки че математическите шансове все още съществуват.

Слабото представяне на тима до момента в квалификациите доведе до оставката на досегашния селекционер Михал Билек след поражението от Италия с 1:2 във вторник.

При успех на чехите над Малта, и на България над Армения в първите мачове на 11 октомври, двубоят в София на 15 октомври ще определи кой от двата отбора ще се класира на бараж за Мондиал 2014.

След контузия в състава се завръща опитният халф Томаш Хюбшман, а заради травми отпаднаха Владимир Дарида и Давид Лимберски. Защитникът Оджей Челюстка ще дебютира за Чехия, а това е втора повиквателна за Онджей Мазух.

Вратари: Петър Чех, Ярослав Дробни, Томаш Вацлик

Защитници: Онджей Челюстка, Теодор Гебре Селасие, Михал Крадлец, Онджей Мазух, Вацлав Прохазка, Франтишек Райторал, Томаш Сивок, Марек Сухи

Халфове: Томаш Хорава, Йозеф Хушбауер, Томаш Хюбшман, Петр Ирачек, Ярослав Плашил, Томаш Росицки, Онджей Ванек

Нападатели: Вацлав Кадлец, Либор Козак, Давид Лафата, Томаш Пекхарт