Чехия разгроми Сърбия с 4:1 в контролна среща, която се игра в Острава. Домакините тотално надиграха своя съперник на „Витковице Арена”, въпреки че за „плавите” излязоха на терена звезди като Бранислав Иванович, Александър Коларов, Неманя Матич и Адем Ляич.

Чехте започнаха силно и Томаш Сивок откри още в 17-ата минута, след като засече топката с глава след изпълнение на корнер.

Томаш Нецид покачи на 2:0 от дузпа в 63-ата минута, преди Петар Шкулетич да намали в 78-ата минута. Той се разписа с глава след центриране на Коларов.

После обаче домакините се развихриха и не оставиха съмнение в своето превъзходство. Ладислав Крейчи бе точен в 82-ата минута за 3:1 след грешка на Тошич. Крайното 4:1 оформи Ондрей Захущел в добавеното време.

В същото време Словакия излъга Швейцария – 3:2. Домакините дръпнаха с класическа преднина след попадения на Михал Дуриш (39,48) и Роберт Мак (55). Силите на „кръстоносците” стигнаха само до две попадения, които бяха дело на Ерен Дердийок (63) и Йосип Дръмич (67).