Чехия се измъкна от срамна загуба у дома от Латвия с гол в последните секунди. Гостите бяха много близо до това да си тръгнат с 3 точки от Прага, но в крайна сметка срещата завърши при резултат 1:1. Алексейс Вишнаковс бе точен за Латвия, а Вацлав Пиларж донесе точка на лидера в група „А” от квалификациите за Евро 2016. С равенството чехите събраха 13 точки и са с 1 пред Исландия, която по-рано днес победи Казахстан с 3:0 като гост.

Чехите натиснаха още в началото своя съперник и изглеждаше сякаш е въпрос на време да падне гол. Вместо това обаче в 30-ата минута Вишнаковс се възползва от глупаво изпълнен пряк свободен удар на чехите, грабна топката в собствената си половина, бързо стигна до наказателното поле на домакините и с премерен удар не остави шансове на Петър Чех.

От тук до края срещата се игра в наказателното поле на Латвия. Прохазка и Лафата пропиляха невероятни възможности, а в последните минути Чехия се хвърли ва банк. При една контраатака Шабала се озова сам срещу Чех, но не успя да го преодолее.

В даденото от рефера продължение удар Вацлав Прохазка беше избит от вратаря, но при добавката Пиларж беше непоколебим и в крайна сметка вкара, за да донесе поне точка на чехите.

Латвия е на пето място в класирането в групата с 3 точки.