Чехия спечели убедително с 3:1 срещу Полша като домакин в първия двубой от група "Е" на квалификациите за Евро 2024.

Срещата започна изключително динамично и само за три минути чехите вкараха два гола. Още в първата минута Ладислав Крейчи бе точен и даде преднина на домакините. Две миунти по-късно Томаш Чванчара се разписа и прати в нокдаун състава на Полша.

В 12-ата минута дойде първият по-опасен шанс за Полша. Роберт Левандовски обаче разочарова със завършващия си удар и стражът Иржи Павленка нямаше проблеми със спасяването. Отново Левандовски си опита късмета в 18-ата минута с изстрел от сериозна дистанция, който обаче бе блокиран.

В 36-ата минута Пьотр Желински нанесе много разочароващ удар извън наказателното поле, пращайки топката далеч от целта.

Левандовски изпусна и в 55-ата минута, когато стреля с глава, но отново Павленка спаси. В 64-ата минута Чехия нанесе решителният удар, след като Ян Кухта с воле прати топката в мрежата на Войчех Шчесни за 3:0. Десет минути след това  Адам Хложек стрел от ръба на наказателното поле, а топката премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Роберт Левандовски не спря да търси гола и в 81-ата минута отново пробва от дистанция, но ударът му бе блокиран от защитник на Чехия. В 87-ата минута Дамина Шимански вкара почетния гол за гостите и оформи крайния резултат.

В другия мач от тази група Молдова и Фарьорските острови завършиха 1:1 и взеха по точка.