Челси спечели и втория си мач под ръководството на новия мениджър Маурисио Почетино. „Сините“ се наложиха с 4:3 над Брайтън във Филаделфия. Мачът беше част от летните серии на Висшата лига.

Срещата започна шокиращо за лондончани, след като Дани Уелбек даде аванс на „чайките“ в 13-ата минута. Шест минути по-късно Кристофер Нкунку изравни, след като се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Брайтън и пръв достигна до топката.

В 60-ата минута Жан Пол ван Хеке от Брайтън получи втори жълт картон в рамките на три минути. Пет минути след това Челси се възползва от числения си превес и Михайло Мудрик се разписа във вратата на Брайтън.

Конър Галахър покачи на 3:1 в 72-ата минута. Никълъс Джаксън, който асистира за попаденията на Мудрик и Галахър, сам успя да се разпише в мача. Той беше точен в 77-ата, когато засече центриране на Кукурея от левия фланг.

Последва отпускане в редиците на лондончани и Жоао Педро намали от дузпа в 79-ата минута. Дениз Ундав оформи крайния резултат само минута преди края на мача.

На Челси предстоят още два мача от летните серии на Висшата лига. На 27 юли от 3:15 часа българско време е двубоят с Нюкасъл, а три дни по-късно предстои проверка с Фулъм. На Брайтън също предстоят два мача от сериите. Половин час след настъпването на 27 юли „чайките“ играят с Брентфорд, а два дни по-късно е срещата с Нюкасъл.