Белгийският национал Еден Азар най-после прекъсна головата си суша и отбеляза две попадения за Челси при успеха с 4:1 като гост на Борнемут. Другите голове за "сините" от Лондон бяха дело на Педро Родригес и Вилиан. За домакините се разписа Томи Елфик.

Челси бе с класи над своя съперник и логично стигна до успеха. Над всички пък бе Сеск Фабрегас, който не реализира гол, но за сметка на това даде три асистенции. Еден Азар пък се разписа след 356 дни без попадение.

Резултатът бе открит от гостите още в петата минута, когато Фабрегас изведе Педро на чиста позиция  с диагонален пас и крилото се разписа с елегантен удар покрай вратаря. В 34-ата минута испанецът намери Азар, който с далечен удар по земя вкара за 2:0. Съвсем скоро обаче Борнемут се върна в мача, след като Елфик засече с глава центриране на Саймън Франсис.

В 71-ата минута Фабрегас намери Вилиан в коридор и бразилецът преодоля Артур Боруц. В последната минута на мача пък "сините" оформиха крайния резултат. Неманя Матич нахлу в наказателното поле и върна към Азар, който засече топката във вратата за 4:1.

С победата си днес Челси се изкачи до девета позиция в класирането с актив от 47 точки. Борнемут е на 13-о място с 41 точки и е спокоен за оставането си в елита на Англия.