Младият английски талант Коул Палмър изригна с цели 4 гола за едно полувреме при победата на Челси с 4:2 в Лондон срещу гостуващия Брайтън. Срещата бе от шестия кръг на Висшата лига.

22-годишният атакуващ халф се саморазправи с "чайките" с попаденията си в рамките само на 20 минути. След като Жоржиньо Рутер бе извел гостите напред с гол в седмата минута след неадекватни действия на испанския вратар Роберт Санчес, Палмър изравни в 21-вата. Направи го с удар от удобна позиция от границата на наказателното поле, а в 28-мата бе точен за 2:1 от дузпа. В 31-вата минута отново 22-годишният атакуващ халф порази вратата на Брайтън, този път със страхотен изстрел от пряк свободен удар, а в 41-вата Палмър реализира четвъртото си попадение в срещата. Той го заби с шут от близко разстояние. Малко преди това, в 34-тата минута, Карлос Балеба пък стана автор на втория гол за "чайките", наказвайки нова грешка на стража Санчес.

С тази победа Челси временно се изкачи на трето място в класирането, събирайки 13 точки. С точка повече на върха са лидерите Манчестър Сити и Арсенал. Ливърпул пък може да промени подреждането в челото по-късно днес. Брайтън е осми с 9 точки, като претърпя днес първото си поражение за сезона.