„Артилеристите” започнаха по-уверено срещата на „Уембли” и поведоха в резултата с гол на Тео Уолкът в 18-ата минута. Младият английски национал засече с левия крак страхотно центриране на отляво, след което топката рикошира в тяло на бранител и затрудни максимално вратаря на Челси Петър Чех, който не можа да реагира както трябва и допусна коженото кълбо да се оплете в мрежата му. След още 15 минути игра обаче Франк Лампард намери Флоран Малуда на границата на наказателното поле и нападателят със невероятен удар изравни за 1:1.

След почивката играта бе изключително равностойна и всички очакваха да се стигне до продължения и евентуално изпълнение на дузпи. Десетина минути преди края на редовното време наставникът на "сините" Гуус Хидинк направи тактически промени и заигра с трима нападатели. С тази нова тактика „сините” успеха да стигнат до победата след гол на Дидие Дрогба, който оформи крайното 2:1 за Челси. Котдивоарецът бе изведен сам срещу вратарят на Арсенал Лукаш Фабиански и с прецизен удар прехвърли поляка.

Секунди преди да прозвучи последният съдийски сигнал играчите на Арсен Венгер можеха да изравнят и да докарат нещата до продължения, но удар на руския нападател Андрей Аршавин бе избит в последния момент от притичалия бразилски бранител Алекс.

Утре ще бъде определен и втория финалист в турнира за ФА Къп, след като отново на „Уембли” в Лондон се един срещу друг се изправят Манчестър Юнайтед и Евертън. /БЛИЦ