Челси спечели с 3:1 при визитата си на борещия се за оцеляването си в елита Лестър в отложена среща от 27-ия кръг на английската Висша лига и се доближи само на една победа от титлата. „Сините” имат възможност да станат шампиони още в неделя, ако победят Кристъл Палас на своя „Стамфорд Бридж”.

Заради здравословен проблем Тибо Куртоа остана извън състава на гостите и на вратата им застана Петер Чех. Мястото на Оскар, който игра като нападател срещу Арсенал (0:0) миналия уикенд, зае Дидие Дрогба, а ветерана действаха Вилиан, Еден Азар и Сеск Фабрегас.

Лондонският гранд игра слаби през първата част, в последните секунди на която домакините изненадващо успяха да поведат с гол на Марк Олбрайтън (45+3) след асистенция на Дейми Варди. Отговорът на „сините” не закъсня и малко след почивката Дидие Дрогба (48) изравни, възползвайки се от пас на Бранислав Иванович.

Домакините продължиха да таят надежди, че ще отмъкнат поне точка от този сблъсък, но Джон Тери (79) направи обрата пълен след подаване на Гари Кейхил, а Рамирес (83) оформи крайното 3:1 за гостите след пас на Сеск Фабрегас.

Така Челси събра 80 точки и има аванс от 13 пред втория Манчестър Сити, както и пред третия Арсенал, който обаче е с мач по-малко. Лестър остава 17-и с 31 точки и само на една от зоната на изпадащите.

Лестър - Челси 1:3
1:0 Марк Олбрайтън (45+3), 1:1 Дидие Дрогба (48), 1:2 Джон Тери (79), 1:3 Рамирес (83)