Собственикът на Челси Роман Абрамович ще отпусне колосалните 90 милиона паунда за летни трансфери на новия мениджър, който се очаква да бъде обявен до дни. Според последните информации “сините” от Лондон ще бъдат водени през следващия сезон от холандеца Гуус Хидинк, който ще напусне поста си като селекционер на турския национален тим.

Британското издание “Дейли Телеграф” посочва четирима играчи като основни трансферни цели това лято. Първият от тях е белгийският талант от конгоански произход на Андерлехт Ромелу Лукаку, за който от Челси са готови да предложат 20 милиона паунда. Същата сума лондонският клуб е предложил още и за 19-годишния бразилски национал и нападател на Сантос Неймар, както и за 22-годишния чилийски голмайстор на Удинезе Алексис Санчес.

Най-сериозна оферта босовете на Челси мислят да отправят към колегите си от градския съперник Тотнъм за 25-годишния хърватски национал Лука Модрич. Както е известно халфът е силно желан и от Манчестър Юнайтед, който е готов да задели 25 милиона паунда за него. “Сините” от Лондон обаче надцакват “червените дяволи”, като предлагат 30 милиона паунда за Модрич.

В същото време Челси почти сигурно ще се раздели това лято с португалските защитници Пауло Ферейра и Жозе Босингва, френският нападател Никола Анелка и неговият сънародник Флоран Малуда, както и руският халф Юрий Жирков. /БЛИЦ