Челси продължава напред за Купата на Англия след победа с 2:0 над третодивизионния Скънторп. Двубоят бе от третия кръг, а Челси се класира за четвъртия, който е 1/16-финал. Диего Коста (13) и Рубен Лофтъс-Чийк (68) донесоха успеха на "сините" от Лондон.

В 13-ата минута Бранислав Иванович центрира остро в наказателното поле от десния фланг, Коста се пребори с бранителя на Скънторп Леърд, стреля и след рикошет в тялото на защитника топката изненада вратаря Даниълс за 1:0. До края на полувремето Челси имаше доста положения и владееше изцяло ситуацията. В началото на втората част обаче в играта на тима се появи спад и гостите няколко пъти застрашиха вратата на Бегович. В 53-ата минута играчите на третодивизионния тим имаха сериозни претенции за дузпа, но реферът Крейг Поусън подмина ситуацията. Ван Веен нахлу в наказателното поле и бе съборен от Рамиреш.

В 68-ата минута Вилиан изведе Сесар Аспиликуета по левия фланг, а неговото центриране бе засечено в мрежата на гостите от появилия се като резерва на полувремето Рубен Лофтъс-Чийк за 2:0. До края на мача гостите имаха възможност да отбележат почетен гол, но мощен удар на Кларк срещна лявата греда зад Бегович. В добавеното време на срещага гостите пропиляха и втори шанс./БЛИЦ