Босовете на Челси не са се отказали от намеренията си да привлекат в отбора голмайстора на Атлатико (Мадрид) Радамел Фалкао и вярват, че ще спечелят битказа за подписа на колумбийския нападател.

Според английските медии преговорите с представителите на футболиста и с шефовете на Алетико продължават вече няколко месеца, но "сините" от Лондон смятат, че са много близо до финализиране на сделката.

Лондонският гранд дори е изоставил опитите да купи уругвайския голмайстор на Наполи Единсон Кавани, за да се съсредоточи върху привличането на Фалкао.

Лично собственикът на Челси Роман Абрамович е дал "зелена светлина" за финансовите параметри на сделката. Очаква се „сините” от Лондон да платят 46 милиона паунда за колумбиеца, който пък би трябвало да взима заплата по 200 000 паунда на седмица.

Преотстъпеният от Челси на Атлетико (Мадрид) белгийски вратр Тибо Куртоа е в основата на преговорите. Той най-вероятно ще остане в испанската столица под наем за още един сезон, за да може да бъде привлечен Фалкао на „Стамфорд Бридж”.