Победата на Барселона с 6:2 срещу Реал (Мадрид) показа защо някои хора напоследък твърдят, че отборът на Пеп Гуардиола е най-добрият в света. Дали обаче това е достатъчно, за да бъде уплашен тимът на Челси преди предстоящия мач-реванш от 1/2-финалната фаза на Шампионската лига? Едва ли... Гуус Хидинк и футболистите му са наясно с какво разполага Барса в редиците си и много добре знаят, че головете на тима в Примера вече са 100 в рамките на 34 мача. "Сините" от Лондон обаче по-скоро мислят за пропуснатия шанс на миналогодишния финал срещу Манчестър Юнайтед, когато след равенството 1:1, изпуснаха трофея след драматични дузпи.

"Стигнахме до онзи финал и това, че загубихме, беше непоносимо, сподели французинът Флоран Малуда. - Сега всички гледаме към Рим, мечтаем за Рим и искаме тази титла. Когато си бил толкова близо, желанието стана още по-голямо."
Евентуална победа на Челси с 1:0 на "Стамфорд Бридж" ще прати тима на финали за втора поредна поредно, а там ще го очаква победителят от другия изцяло английски 1/2-финал - Манчестър Юнайтед и Арсенал. За втори последователен сезон пък Барселона е единственият останал неанглийски отбор в надпреварата.   

"Много по-добре е, че гостуваме на Челси, след като сме записали такъв успех на "Бернабеу", но тук говорим за друг турнир, за съвсем различна атмосфера, каза Тиери Анри, който бе част от тима на Арсенал при загубата именно от Барселона на финала през 2006 година. - Всички виждаме как играе Челси, така че имаме нужда от още един невероятен мач."/БЛИЦ