Представящият се доста неубедително напоследък Челси се добра до равенството 1:1 у дома срещу Бирмингам и по този начин се спаси от отпадане от турнира за ФА Къп. Заемащият 6-ото място в Чемпиъншип тим на гостите поведе при гостуването на "Стамфорд Бридж" чрез Дейвид Мърфи, който се разписа в 20-ата минута след корнер.

Само две минути по-късно Челси получи възможност за изравняване, след като Уейд Елиът изрита Рамиреш в собственото си наказателно поле. Хуан Мата изпълни дузпата, но Колин Дойл спаси.

В 34-ата минута отново Дойл се представи на ниво, спасявайки опасен изстрел на Давид Луис от пряк свободен удар. В последната минута на първата част стражът на гостите отрази и удар с глава на Мата.

Завърналият се след участие в Купата на Африка Дидие Дрогба се появи в игра в началото на второто полувреме, заменяйки неубедителния Фернандо Tорес. В 62-ата минута Даниел Стъридж изравни резултата, засичайки с глава центриране на Иванович отдясно. До края не падна нов гол и крайният победител от 1/8-финалния сблъсък за ФА Къп ще бъде излъчен в преиграването на "Сейнт Андрюс".

ФА КЪП - 1/8-ФИНАЛИ

18 февруари (събота), 14:30 часа 
Челси - Бирмингам 1:1
0:1 Дейвид Мърфи (20), 1:1 Даниел Стъридж (62)

18 февруари (събота), 17:00 часа
Евертън - Блекпул
Норич - Лестър
Милуол - Болтън (Нова Спорт)

18 февруари (събота), 19:15 часа
Съндърланд - Арсенал (Нова Спорт)

19 февруари (неделя), 14:00 часа
Кроули - Сток Сити (Нова Спорт)

19 февруари (неделя), 16:00 часа
Стивънидж - Тотнъм (Нова Спорт)

19 февруари (неделя), 18:30 часа
Ливърпул - Брайтън (Диема)