Челси спечели борбата за подписа за младежкия английски национал Даниел Стъридж от Манчестър Сити. Сумата по трансфера обаче ще бъде решена от трибунал, тъй като двете страни не успяха да постигнат споразумение за адекватна компенсация за играча, чиито договор изтича през това лято.

19-годищният Стъридж не може да премине като свободен агент по правилото “Босман”, тъй като няма навършени 24 години и “гражданите” искат 10 милиона паунда. От Челси предлагат едва 3 милиона и затова случаят ще бъде разглеждан от трибунал на ФА.
 
Стъридж обезкуражи Манчестър Сити с изискването си за 55 000 паунда седмична заплата, за да подпише нов договор с клуба. По този начин се даде шанс на Челси и Астън Вила да се борят за подписа му.
 
Футболистът записа 16 мача във Висшата лига през миналия сезон и вкара 4 гола, но спортният директор на “сините” Франк Арнесен се опитва да го привлече от три години.
 
Очаква се Сити да предложи изискване за компенсация от 5 милиона паунда, а допълнителни постъпления за клуба да идват от клаузи свързани с представянето на футболиста в Челси./БЛИЦ