Челси е готов да размени испанския си нападател Алваро Мората за голмайстора на Милан Гонсало Игуиан, съобщава Sky Italia.

Според изданието мениджърът Маурицио Сари, харесва много Игуаин, след като работи с него за един сезон в Наполи. Мората пък бил готов да се завърне в Италия, където игра за Юве, а след това Реал (Мадрид) си го откупи и впоследствие се озова в Челси през лятото на 2017 година.

В момента Игуаин играе за "росонерите" под наем от Ювентус и има 7 гола за тях този сезон във всички надпревари. Аржентинецът вкара 36 гола в сезон 2015/16, в който работи със Сари в Наполи, преди да премине в Ювентус. 

Още миналото лято Игуаин бе свързван с трансфер в Челси, но до сделка не се стигна и той се озова в Милан, който има клауза да го откупи за още 35 милиона евро, след като вече плати 18 милиона евро на Ювентус за аржентинеца.

"Той е страхотен нападател, както и страхотен човек. Както знаете, аз го харесвам много. Но нека не говорим за него сега. Аз имам двама нападатели, а той играе за Милан", коментира мениджърът на "сините" Маурицио Сари.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019