Челси пристигна в Абу Даби с 23-ма футболисти за Световното клубно първенство, което ще се проведе в ОАЕ. Мениджърът на европейския клубен шампион Томас Тухел не пътува с отбора, тъй като е под карантина, защото е заразен с COVID-19. Германецът може да пътува за Абу Даби в края на другата седмица, ако Челси се класира за финала на турнира.

На полуфиналите Челси ще се изправи срещу Ал-Хилал от Саудитска Арабия, който разби домакините от Ал-Джазира с 6:1. Ако "сините" стигнат до финала, ще играят за трофея срещу бразилския Палмейрас или египетския Ал-Ахли.

Челси участва последно на световното клубно първенство през 2012 година, когато загуби с 0:1 от бразилския гранд Коринтианс на финала. „Сините“ нямат мачове от Висшата лига до 19 февруари, когато гостуват на Кристъл Палас. Три дни след това те ще се изправят срещу Лил в първия мач от осминафиналната фаза на Шампионска лига.

Групата на Челси за Световното клубно първенство в ОАЕ
Вратари: Кепа Арисабалага, Маркус Бетинели
Защитници: Антонио Рюдигер, Андреас Кристенсен, Тиаго Силва, Трево Чалоба, Маланг Сар, Сесар Аспиликуета, Рийс Джеймс, Кенеди, Маркос Алонсо
Халфове: Жоржиньо, Н'Голо Канте, Матео Ковачич, Саул Нигес, Рос Баркли
Нападатели: Хаким Зиеш, Кристиан Пулишич, Мейсън Маунт, Калъм Хъдсън-Одой, Тимо Вернер, Кай Хаверц, Ромелу Лукаку