Челси победи Фулъм с 2:0 в мач от лятната подготовка на двата отбора в САЩ и спечели трофея Premier League Summer Series. Отличието е първо за "сините" под ръководството на мениджъра Маурисио Почетино. Всъщност, Челси става и първият тим, триумфиращ в новата надпревара, наречена Летните серии на Висшата лига. 

В предишните си двубои Челси надви Брайтън с 4:3 и направи 1:1 с Нюкасъл. Фулъм пък се справи с Брентфорд (3:2), но отстъпи на Астън Вила (0:2). Това означаваше, че победителят в мача днес щеше вдигне отличието, а при равенство шампион щеше да е Астън Вила.

Първото по-сериозно положение дойде в 19-а минута, след като Челси изпълни корнер от лявата страна, а Тиаго Силва бе намерен и отправи чудесен удар с глава, който остави безсилен Бернд Лено - 1:0 за Челси. В 30-а минута "сините" можеха да удвоят, след като Стърлинг отклони към Чилуел, а последният стреля мощно, но стражът на Фулъм реагира добре и отрази. Стърлинг можеше да направи добавка, но при последвалият удар, се получи рикошет и топката премина на сантиметри от дясната греда на Лено.

Само пет минути по-късно Челси организира чудесна контраатака, а Стърлинг нахлу в празно пространство и комбинира с Нкунку, който отклони към Енцо Фернандес, а от чиста позиция аржентинецът стреля във вратаря, след което направи фрапантен пропуск на опразнената врата.

В 41-а минута Чукуемека открадна топката в опасна зона, преодоля противников състезател и стреля към вратата на Фулъм. След спасяването на Лено, кълбото се озова в Нкунку, който отбеляза на опразнената врата - 2:0 за Челси.

През втората част темпото бе много по-ниско, като чистите положения почти отсъстваха. В 72-а минута Николас Джаксън, който се появи като резерва имаше добра възможност, получавайки на чудесна позиция от младия Люис Хол, но ударът на нападателя от въздуха не бе точен и излезе в аут.