ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Челси постигна първа победа за 2024 г. във Висшата лига. В мач от 21 кръг „сините“ спечелиха дербито на Западен Лондон срещу Фулъм с 1:0.

В 28-ата минута Хари Уилсън от Фулъм си намери пространство за удар, но изстрелът му беше блокиран от вратаря Джордже Петрович.

Единственото попадение в срещата падна в добавеното време на първата част, когато Коул Паулмър беше точен от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Иса Диоп срещу Рахим Стърлинг в наказателното поле.

В 53-ата минута Стърлинг нямаше шанс да удвои, след като при негов удар с глава топката се отби в десния страничен стълб на вратата на Фулъм. 20 минути по-късно Петрович спаси удар на Раул Хименес.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Седем минути преди края на мача Конър Галахър беше близо до втори гол за Челси, но от чисто положение не успя да уцели вратата и топката чукна лявата греда на вратата на Бернд Лено.

В добавеното време Боби де Кордова-Рийд имаше възможност да изравни при добавка в наказателното поле, но ударът му беше блокиран.

С този успех Челси излезе осми в класирането, след като събра актив от 31 точки, колкото имат още седмият Брайтън и деветият Манчестър Юнайтед, които са с мач по-малко. Фулъм остана 13-и с 24 т.