Челси записа 14-и пореден мач без загуба във Висшата лига, след като благодарение на гол от дузпа в края „сините“ стигнаха до домакинско 2:2 с Уест Хям в среща от 31 кръг. Тимът от „Стамфорд Бридж“ няма поражение в първенството под ръководството на Гуус Хидинк.

Мануел Лансини даде аванс на „чуковете“ в 17-ата минута с удар от границата на наказателното поле. В добавеното време на първата част Сеск Фабрегас изравни с прецизно изпълнение на пряк свободен удар.

Анди Керъл върна преднината на гостите в 61-ата минута след асистенция на Димитри Пайе. Две минути преди края Фабрегас отново изравни. Той беше точен от спорна дузпа, отсъдена за нарушение на Майкел Антонио срещу Рубен Лофтъс-Крийк. Така „чуковете“ пропуснаха да запишат дубъл срещу „сините“ през този сезон, след като през октомври постигнаха домакински успех с 2:1.

Това беше пети пореден мач за Уест Хям без загуба във Висшата лига. Тимът на Славен Билич е пети в класирането с 50 точки, на една зад Манчестър Сити и на три пред Манчестър Юнайтед. Утре предстои манчестърското дерби. След второто си поредно равенство в първенството Челси е десети с 41 точки.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!