Челси и Манчестър Юнайтед врътнаха 1:1 на "Стамфорд Бридж" в дербито на 25-ия кръг на Висшата лига. За равенството могат да съжаляват гостите, които водеха в резултата до 90+1 минута, когато Диего Коща донесе точката за своя отбор. Преди това в средата на второто полувреме Джеси Лингард беше дал преднина за 20-кратните шампиони на Англия. 

"Дяволите" бяха по-активният отбор в началото на срещата. Марсиал можеше да открие с хубав изстрел в първите минути, но Тибо Куртоа се намеси добре. В 29-ата минута играчите на Челси имаха претенции за дузпа за нарушение на Дани Блинд срещу Диего Коща. Главният арбитър Майкъл Оливър обаче остана безмълвен.

Постепенно домакините взеха инициативата и започнаха да поглеждат все по-често към вратата на Де Хеа. В 32-ата минута Диего Коща стреля по диагонала, но топката мина встрани на вратата. Секудни по-късно Оскар стреля от добра позиция, но топката излезе в аут.

В 40-ата минута Фелайни засече с глава центриране от корнер, но не успя да намери очертанията на вратата. В самия край на полувремето "сините" имаха нови претенции за дузпа, след като Тери бе изпуснат в наказателното поле и стреля, а топката рикошира в лакътя на Блинд. Майкъл Оливър и този път не посочи бялата точка.

Втората част започна с натиск на Юнайтед. Руни, Марсиал и Лингард бяха близо до гола, но ударите им не успяха да поразят целта.

В 61-ата минута Юнайтед поведе в резултата. Бортуик-Джаксън центрира отляво, Рууни спря топката за Лингард, който се обърна много добре около точката за дузпа и стреля в горния десен ъгъл на вратата на Куртоа - 0:1. Само няколко минути по-късно Челси можеше да изравни, но Де Хеа се намеси блестящо при силен удар на Иванович.

В 90+1 минута Челси изравни чрез Диего Коща. Нападателят бе изведен от Фабрегас, премина покрай Де Хеа и прати топката във вратата. Две минути по-късно Коща можеше да донесе победата за лондончани, но ударът му бе избит от Давид де Хеа

Челси е на 13-то място с 30 пункта. Юнайтед пък събра актив от 41 точки на петата позиция във временното класиране. 

ЧЕЛСИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:1
0:1 Лингард 61'
1:1 Диего Коста 91

ЧЕЛСИ: Куртоа, Тери, Иванович, Аспиликуета, Зума (59 - Кейхил), Фабрегас, Микел, Вилян, Матич (67 - Педро), Оскар (55 - Азар), Диего Коста

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Дармиан, Смолинг, Бортуик-Джаксън, Карик, Фелаини, Мата, Блинд, Лингард (87 - Депай), Руни, Марсиал

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!