Тимът от Чемпиъншип Мидълзбро загуби у дома от Челси с 0:2 в среща от петия кръг на ФА Къп и отпадна от турнира. Головете за успеха на „сините” от Лондон реализираха Рамирес (51) и Виктор Моузес (73).

Мениджърът на лондончани Рафаел Бенитес пусна в игра Пауло Ферейра, Йоси Бенаюн и Нейтън Аке, а даде почивка на Гари Кейхил, Франк Лампард и Хуан Мата.

Първото полувреме бе равностойно, като чистите голови положения пред двете врати липсваха. Играта бе доста скучна и гостите от Лондон с нищо не показаха, че са по-класния отбор. По-опасните ситуации дори бяха пред вратата на Петър Чех, който обаче не допусна изненади и нулевото равенство се запази до почивката.

След паузата „сините” от Лондон взеха своето, реализирайки две безответни попадение. В 51-ата минута бразилският национал Рамирес се разписа от границата на наказателното поле за 0:1. В 73-ата минута пък Виктор Моузес бе изведен зад защитата на домакините и реализира за крайното 0:2. До края на мача домакините не можаха да намерят адекватен отговор дори за почетен гол.

Така Челси се класира за 1/4финалите на турнира и в тях ще трябва да гостува на „Олд Трафорд” на лидера във Висшата лига Манчестър Юнайтед.

АНГЛИЯ, ФА КЪП, 1/8-ФИНАЛИ
От 16 февруари
Лутън – Милуол 0:3
Милтън Кийнс Донс – Барнзли 1:3
Арсенал – Блекбърн 0:1
Олдъм – Евертън 2:2
 
От 17 февруари
Манчестър Сити – Лийдс 4:0
Хъдърсфилд – Уигън 1:4
 
На 18 февруари от 22:00 часа
Манчестър Юнайтед – Рединг 2:1
 
На 27 февруари
Мидълзбро – Челси 0:2

ПРЕИГРАВАНЕ
На 26 февруари
Евертън - Олдъм 3:1


ФА Къп - Жребий за 1/4-финалите:
Евертън - Уигън

Манчестър Сити - Барнзли

Манчестър Юнайтед - Челси

Милуол - Блекбърн

* Срещите трябва да се играят в уикенда 9/10 март.