Английският гранд Челси пристигна в столицата на Малайзия Куала Лампур, където звездите на тима бяха посрещнати подобаващо от голям брой фенове.

Малайзия е първата спирка на “сините” от турнето им в Азия. В четвъртък играчите на Челси ще премерят сили срещу сборен местен тим, а в събота ще направят това и срещу най-добрата формация на Тайланд.

Новият наставник на тима Андре Вияш-Боаш взе 26 играчи за азиатското турне. При пристигането в Малайзия португалецът заяви, че не възнамерява да прави сериозни промени в титулярния състав на отбора. "В Азия ще имам 15 дни на разположение, за да преценя кой как се справя и на какво ниво всъщност е. Искам да е ясно, че радикални промени няма да правя. Аз не съм като някои други хора, които идвайки на ново място решават, че трябва да привличат внимание към самите себе си със санкции и редуциране на състезатели", сподели Вияш-Боаш на пресконференция в Малайзия.

112.jpg

"Ще опитам да запазя най-доброто, с което разполагаме, като към него прибавя само козметични изменения. За момента си пожелавам само една стойностна подготовка. След това ще му мислим", допълни португалецът.

Обиколката на Челси в Азия приключва на 27 юли, когато тимът ще играе срещу Кичии (Хонг Конг). Новият сезон в английската Висша лига започва на 13 август, а Челси гостува на Сток Сити ден по-късно. /БЛИЦ