Ръководството на Челси увеличи на 27 милиона паунда офертата си за хърватския национал на Тотнъм Лука Модрич. Това е с 5 милиона паунда в повече от предишното предложение, което бе отхвърлено категорично от шефовете на “шпорите”.

25-годишният халф сам изрази желание да напусне Тотнъм и да отиде на “Стамфорд Бридж”, но според британските медии все още не е късно в битката за неговия подпис да се включат Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Двата тима искаха да привлекат Самир Насри от Арсенал, но до този момент удрят на камък и може и да пренасочат усилията си към Модрич.

Челси предлага на Тотнъм да плати веднага 25 милиона паунда, и да доплати още 2 милиона паунда бонус, ако с Модрич стигне до спечелването на титлата в Англия.

Хърватският национал не се намира в добри отношение с боса на Тотнъм Даниел Леви, определяйки го в едно от последните си интервюта като твърде “арогантен”. Самият Леви пък заплаши Модрич с резервната скамейка, ако не прояви разбиране и не се откаже от мислите си за трансфер.

“Лука е решен да напусне на всяка цена. Той не вижда бъдеще в Тотнъм”, заяви пред “Сън” източник, близък до хърватския халф.

Междувременно Тотнъм привлече в редиците си бившия юноша на Барселона Кристиан Себалос. 18-годишният халф стана известен преди 4 години, когато се снима в клип да жонглира заедно с бразилската звезда Роналдиньо. /БЛИЦ