Челси планира да привлече в редиците си нападателя на Барселона Давид Вия през януарския трансферен прозорец, твърди "Сън". Според информации "сините" са готови да предложат 12 милиона паунда за испанския национал. Цената е напълно приемлива за каталунците, които преди няколко дни обявиха, че са готови да се разделят с Вия срещу 15 милиона евро.

"Работим усилено, за да намерим правилните играчи за нас", заяви Рафа Бенитес, който обяви преди броени дни, че ще вземе по всяка вероятност нов нападател. Интерес към голаджията проявяват още клубове от Висшата лига - Ливърпул, Арсенал и Манчестър Сити. Рафа обаче вярва, че приятелството на нападателя с Фернандо Торес ще наклони везните за преминаване на "Стамфорд Бридж".

Самият нападател вече намекна, че има желание да заиграе с Челси, като отбеляза, че двамата с Торес се допълват добре на терена и са добри приятели. 31-годишният футболист не е щастлив от ролята си на резерва в Барса, след като дълго време се възстановяваше от операция на крака./БЛИЦ