Все още актуалният английски шампион Челси се готви за нова мащабна селекция през лятото, като в плановете за нея е и звездата на Тотнъм Гарет Бейл.

Според британският вестник “Мирър” босът на “сините” от Лондон е готов да отпусне 40 милиона паунда за Бейл, който по-рано този месец бе избран за най-добър играч на сезона във Висшата лига от Асоциацията на професионалните футболисти.

21-годишното крило на “шпорите” подписа преди месец нов договор за 4 години, но едва ли ще откаже трансфер, ако собственикът на Челси Роман Абрамович се разбере с босовете на Тотнъм.

Другите трансферни цели пред “сините” от Лондон това лято ще са десният бранител на холандския колос Аякс Грегори ван дер Вил и още един класен халф.

Цялата история около Бейл ще внесе допълнителна интрига в съботното дерби, в което Челси отчаяно ще се борят за победата. Три точки ще позволят на отбора на Анчелоти да съхрани шансовете си за титлата в Премиършип, а в същото време Тотнъм може напълно да загуби шансовете си за участие в Шампионската лига догодина. /БЛИЦ