Станислав Черчесов беше обявен за селекционер на националния отбор на Русия. Назначението му е очаквано, тъй като 52-годишният специалист беше постигнал договореност с РФС, но подписването на контракта бе отложено.

Черчесов днес беше представен на официална пресконференция. Освен селекционерския пост той заема и позицията на председател на треньорския съвет и на техническия комитет към руската футболна централа.

Годишната заплата на бившия треньор на Спартак (Москва), Терек, Амкар, Динамо (Москва) и Легия (Варшава) ще бъде 2 милиона евро. За негови асистенти са определи Гинтарас Стауче, Мирослав Ромашченко и Владимир Паников, които ще се поделят 800 000 евро на година. Договорът на целия треньорски щаб на „сборная“ е до края на 2018 година. През лятото на същата година Русия е домакин на световното първенство.

„Щастлив съм, че бях избран. Знам какво ми предстои. Ще работя с достойнство и усмивка. Трябва да се намери баланс, който да направи националния отбор по-резултатен. Кардинални промени означават революция, а в подобна ситуация революцията не носи положително резултати. Трябва да престанем да се оплакваме и да започнем реално да оценяваме възможностите си. Естествено, че имам поставени цели, но те са реални. Лекомислено е да се цели спечелването на световното първенство през 2018 година“, призна Станислав Черчесов.