След като хората търсят на Черен петък най-изгодните покупки, клубовете пък дебнат за най-добрите сделки, които биха могли да сключат през зимния трансферен прозорец. Във водещите първенства на Стария континент има някои звезди и други играчи, чийто договори изтичат в края на сезона. Така техните тимове ще имат тази зима последен шанс да вземат някакви пари за тях.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

90min.com състави списък от футболисти за перфектни сделки като за Черен петък:

1.Аарън Рамзи (Арсенал) – 27-годишният уелски национал е свързан с Байерн, Челси, Манчестър Юнайтед, ПСЖ.

2.Адриен Рабио (ПСЖ) – договорът на 23-годишния халф е към приключване и ПСЖ със сигурност ще го продаде, ако се договори с Арсенал за Аарън Рамзи, интерес към французина проявяват Барселона и Ювентус.

3.Сеск Фабрегас (Челси) – 31-годишният испански халф е играл само 48 минути за „сините“ този сезон, а името му е спрягано за Милан и Арсенал.

4.Патрик Херман (Борусия Мьонхенгладбах) – 27-годишното крило не получава достатъчно шансове за изява и ако нещата не се променят, би искал да напусна, а Щутгарт е готов да го привлече.

5.Муса Дембеле (Тотнъм) – 31-годишният белгиец също е с изтичащ договор, а Ювентус и Милан следят ситуацията с него.

6.Давид Де Хеа (Манчестър Юнайтед) – „червените дяволи“ искат да удължат договора за 28-годишния страж, но испанецът все още не е дал своя отговор. Той е оценяван на 70 милиона евро.

7.Алберто Морено (Ливърпул) – 26-годишният испанец е в клуба повече от четири години след трансфера си от Севиля за 18 милиона евро, но вече не е сред основните играчи на Юрген Клоп. Към момента заинтересовани от услугите на левия защитник са бившият му клуб Севиля и Фенербахче.

8.Хуан Мата (Манчестър Юнайтед) – след Челси и Манчестър Юнайтед испанецът може да премине в трети различен английски клуб, след като според най-новите слухове Арсенал е заинтересован от него, а цената му е около 30 милиона евро.

9.Давид Луис (Челси) – 31-годишният бразилски защитник няма нито една пропусната минута на зеления терен този сезон и сред важните играчи на мениджъра Маурицио Сари, но договорът му изтича следващото лято, а е попаднал в списъка на Барселона за желани попълнения.

10.Антони Марсиал (Манчестър Юнайтед) – 22-годишният нападател има 9 мача и 6 гола от началото на сезона и „червените дяволи“ искат да продължат договора му, а французинът засега отказва. Ювентус, Байерн и Челси са три топ отбора на опашката за голмайстора.

11.Златан Ибрахимович (ЛА Галакси) – 37-годишният швед има договор с американския тим до края на календарната година, а според последните слухове нападателят планира завръщане в Европа и то в Милан.

12.Йосип Дърмич (Борусия Мьонхенгладбах) – 26-годишният швейцарски нападател не попада в плановете на „жребчетата“ и най-вероятно ще напусне след края на сезона, когато изтича договорът му, ако не бъде продаден през зимата.

13.Алфонс Ареола (ПСЖ) – 25-годишният страж и легендата на Джанлуиджи Буфон се редуват на вратата на парижани, а ако това не се промени, той може да напусне. Интер проявява сериозен интерес към вратаря.

14.Тоби Алдервейрелд (Тотнъм) – 27-годишният белгийски национал отказва да поднови договора си с „шпорите“, а името на защитника е свързвано с трансфер в Манчестър Юнайтед.

15.Даниел Стъридж (Ливърпул) – 29-годишният футболист е записал само 357 минути в рамките на настоящия сезон, а договорът му изтича следващото лято и едва ли ще бъде продължен. Затова е най-вероятно мърсисайдци да искат да приберат трансферна сума за него през зимата.

Превод от немски: Георги Красимиров Георгиев/БЛИЦ СПОРТ